Voor 15:00 besteld is morgen in huis. Gratis verzending bij bestelling boven 45 euro.

0652645217 / 0628471864 info@borubamboo.nl

Bamboe hemden voor heren

Aan onze collectie Bamboetextiel hebben we, door de grote vraag, al zeer snel het heren bamboe hemd toegevoegd. Deze hemden of singlets zijn heerlijk draagbaar onder een blouse of trui. Door de goede vochtopname en speciale structuur zijn onze bamboe hemden heerlijk koel in de zomer en lekker warm in de winter. Het bamboe heren hemd heeft een mooie ronde hals, en is verkrijgbaar in twee standaard kleuren,  namelijk zwart en wit. Het bamboe heren hemd heeft een heerlijke pasvorm mede door de toepassing van het elastaan. Na het wassen blijft het hemd dan ook perfect in model.

De  bamboe heren hemden, dragen zeer comfortabel.  Bamboe is extra zacht en zit dus heerlijk. De pasvorm van de bamboe heren hemden is perfect. Daarnaast zijn  de hemden erg rekbaar door het elastaan wat in de stof is verwerkt. Door de rekbaarheid blijft je hemd goed op zijn plek en heb je geen last van opkruipende hemden. Dus geen bamboe heren hemd dat uit je broek schiet! Nog een groot voordeel van het Bamboo hemd, is dat de pasvorm perfect blijft na het wassen. Het blijft voelen als een tweede huid.

We hebben het bamboe hemd voor heren in de basickleuren zwart en wit. Gewoon simpel en  goed is goed. Het hemd kan onder alle textiel gedragen worden. Koel in de zomer, warm in de winter. Jij voelt je comfortabel in jouw Boru Bamboo heren hemd.

Waarom kiezen voor duurzame kleding?

 • Kies je voor Bamboe dan kies je voor duurzame kleding. Zo is ook ons Boru Bamboe Hemd duurzaam. De kledingindustrie is één van de grootste vervuilers van de planeet. Dus door te kiezen voor Bamboe werk jij mee aan een betere planeet. Bamboe is een stuk minder schadelijk dan gewone katoen. Dit komt omdat er geen gifstoffen worden gebruikt in het productieproces. Voor het maken van jou Boru Bamboo Hemd gebruiken we  bamboe afkomstig van FSC gecertificeerde plantages. De FSC of voluit de  Forest Stewardship Council zet zich in voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd!
 • Bamboe kreukt minder snel, dus ideaal, je stopt gewoon je bamboe heren hemd in je overvolle koffer. Strijken hoeft niet, doordat de stof heerlijk aansluit op je lichaam.
 • Bamboe hoeft minder heet gewassen te worden, goed voor het stroom en water verbruik!
 • Bamboe gaat langer mee, dus bespaar uiteindelijk in je portemonnee.
 • Onze bamboe garen leverancier is OEKO-TEX 100 gecertificeerd. OEKO-TEX betekent dat onze producten geen schadelijke stoffen voor het milieu bevatten.
 • En de Panda dan? Die eet niet de soort Bamboe dat wij gebruiken om jouw bamboe heren hemd te maken.
 • Een extra groot voordeel Bamboe 30x sneller groeit dan katoen. De plant hoeft niet gekapt te worden, maar groeit weer opnieuw aan.
 • De bamboe vezel is biologisch afbreekbaar
 • Bamboe produceert 30-35% meer zuurstof dan andere bomen.
 • Bamboe is goed voor het klimaat het absorbeert meer koolstofdioxide / broeikasgas.
 • De bamboeplant is een erg sterke plant en heeft een lange levensduur

En het belangrijkste aspect: met bamboe producten maak je een duurzame keuze. En dat kan met Boru Bamboo heren hemden. Voor het groeien van de bamboeplant is dus veel minder water nodig. Ook is het gebruik van pesticiden of insecticiden niet nodig. Het Bamboe voor jou Bamboe hemd heren groeit snel, er is geen extra besproeiing nodig. De Bamboe plant kan wel 1 meter per dag groeien. De bamboevezel voor jouw Bamboe heren hemd wordt voor 100% gemaakt van bamboe door het hightech proces. 

De bamboevezel is biologisch afbreekbaar textiel. Het veroorzaakt geen vervuiling aan het milieu door het ontbindingsproces. Door micro-organismen en zonneschijn kan jouw Bamboe heren hemd als natuurlijke cellulosevezel volledig biologisch worden afgebroken in de bodem. Bamboe heren hemden zijn draagbaar onder alle kledingstukken. De bamboevezels zijn ontzettend zacht en comfortabel. Door de open vezelstructuur van bamboe blijft jouw bamboe heren hemd langer fris, en kan op een koude temperatuur gewassen worden. 

In de winter houdt het de warmte langer vast, dus extra comfort het hele jaar door! Allemaal voordelen. Hemden van Bamboe zijn het hele jaar door te dragen, in de winter lekker warm en in de zomer heerlijk ademend! En heb je een gevoelige huid dan is Bamboe helemaal een aanrader. Eenmaal bamboe gedragen wil je niet anders meer.

Bamboe valt zacht en soepel op de huid en je voelt direct het verschil met katoen. Voor sporters is het dragen van Bamboe ook zeer geschikt, omdat het 3x zoveel vocht opneemt dan katoen.

Nog een paar feitjes.

 • Er zijn meer dan 1.500 bamboe soorten.
 • Pandaberen eten niet het bamboe wat gebruikt wordt voor jouw Boru Bamboo hemd.
 • Sommige bamboesoorten kunnen gegeten worden.
 • Van bamboe worden in het verre oosten stijgers gemaakt.
 • Per dag kan Bamboe 1 meter groeien.
 • Een Bamboe plant kan wel 30 meter hoog worden.
 • Bamboe een grassoort is en geen hout.
 • Textiel van bamboe heerlijk zacht is.
 • Bamboe kleding goed is voor een gevoelige huid.
 • De bamboevezel biologisch afbreekbaar is.

De techniek van het viscose proces is nog niet perfect. Hier ligt dan ook de grote uitdaging voor het verbeteren van dit proces. Het is pas 10 jaar mogelijk om van Bamboe een vezel te maken. In deze jaren zijn er al verschillende verbeteringen doorgevoerd. De innovaties volgen elkaar snel op nu steeds meer mensen de grote voordelen van Bamboe textiel ondervinden. We zijn er nog niet, maar wij geloven in Bamboe vanwege het draagcomfort in combinatie met duurzaamheid voor milieu en mens!

%

Meer zuurstuf door planten Bamboe

%

Fijner draagcomfort

%

Meer vocht opneemt

Pin It on Pinterest